Top 100 general knowledge question and answer part 2 - News India News

Top 100 general knowledge question and answer part 2

General knoladge most important 100 questions part -02



Hello friends my self awari simanchal today I will tell you if you are prepairing for ssc upsc rrb and othere like TET , GD, RPF , CGL , SSC and othere so many exams this website will help you to qualify the exams without any doubt . please real all the  gk and visit regularly and real our latest general knoladge topics thanks .

     Today I will share most important general knoladge questions about biggest longest smallest  of india . most imporatn general knoladge questations for you . please read all and share this website with your friends .


1) Highest peak of india ?
Ans :   K2

2) The longest rover  of india  ?
Ans :  Ganga 2640 km

3)   The longest canal of india  ?
Ans  :   the indiara gandhi canal of rajastan

4) The indian state which have longest coastline  ?
Ans :  gujrat

5) Indias highest battle field  ?
Ans :  ciachin glaciar

7 )  the largest desert of india ?
Ans :  thar desert rajastan

8)  which railway station of indian hava largest railway platforms  ?
Ans : gorakhpur

9)  the longest and biggest delta of india ?
Ans : sundarbana  pashima bang

10)  the longest river of india wihtout delta  ?
Ans : narmada  and Tapi

11)  indias highest waterfall  ?
Ans  : kuchikal fall

12)  the longest road of india  ?
Ans  :   grand trank road

13)  the tallest TV tower of india ?
Ans :   pitambarpur india

14)   the lognest sea bridge in india  ?
Ans  : Anna indira gandhi bridge tamil nadu

15)  the largest salien water lake in india  ?
Ans : chilika  odisha


 Final word

Friends if you like this general knowladge topic please like and share this to your friends and family please submite your email to get latest gk msg to your mail id .  visit again and read our othere general knoladge class gk availabe In this section thanks .

No comments