First in India general knowledge question and answer - News India News

First in India general knowledge question and answer

First in India general knowledge question and answer


Hello friends my self awari  simanchal today I will tell you some most important general knowladge about first in india . if you prepairing for ssc upsc tet and othere  government job exams so plesase visit our website and subscribe to our website to get latest job notifications all time .

 First in india is most important gk  for every comptative exams like SSC, UPSC, TET, CT , BED , GD , RRB ,RPF and othere comptaitve exams . if you like to learn gk so visit every day to my website thanks .


First in india 30 important GK questiona and Answer

1) First governer general of india ?
Ans ;  williom bentrick

2) First governer general of independent india  ?
Ans :  lord mountbaten

3) First prime minister of india /
Ans : jabaharlal nehuru

4) First president of india ?
Ans : dr rajendra prasad

5) First women prime minister of india /
Ans:  indira gandhi

7 ) first home minister of india ?
Ans:  sardar balbhab bhai patel

9) first chief of indian national army  ?
Ans : sardar rajendra singh ji

10)  first indian who go to space  ?
Ans : Rakesh sharma

11) first cricketor to get padmabhusan award  ?
Ans ; c naidu

13)  first india to recev bharat ratna award  ?
Ans : Dr radhakrishna

14) first president of indian national congress?
Ans :  VS Banarzeee

15)  first indian who joined as directore general of world bank  ?
Ans :  gautam kazi

16)   first indian to win nobel price  for economic  ?
Ans : Gautam kazi

17)  first indian prime minister who resign before the full term  ?
Ans : Manoj desai


Request for student

Please share this article and please like and comment us your review if you like please enter your emil and submite to get latest job and gk update by email thanks for visitng good luck

No comments