Friday, March 1, 2019

Indian history most important questions for SSC GD IAS PO exams 2019

Indian history important general knowledge questions



Indian history important question,
Indian history important question
  SSC exam important question, Indian history important question, Akbar most important question, ancient Indian history important question,  modern Indian history important question , GD , upsc , SSC,TET exam history important question,


1) who is the founder of maurya kingdom. ?

Ans-.     Chandragupta maurya

2)  who is the founder of  ganga kingdom  ?

Ans-. Chodaganga Dev

3) when first world war started  ?

Ans-. 1914

4) first battle of panipath  conducted in. ?

Ans-. 1526

5) 1210 who is the ruler in Delhi dynasty. ?

Ans-.

6) who discovered harappa civilization. ?

Ans-. Dayaram sahani

7)  when East India company come to India  ?

Ans- 1500Bc. 1499 December 31

8) who write the famous book PUK. ?

Ans-. Pahiyaan

9) when did  INC founded and who is the founder of INC ?

Ans-. 1885.  ,  AD home
           Indian national Congress

10)  who teach three jewelles  ?

Ans-. Gautam Buddha

11)   when non co-peration movement started by Gandhi. ?

Ans- 1920

  SSC Constable exam important question ,. GD exam most important question, Indian army tradesman's exam important question, bank po exam important question,

12) when second world war started ?

Ans+- 1939-45

13) who wrote the famous book  meghadutam ?

Ans-  kalidas

14) who build the famous buland darwaza. ?

Ans-   Akbar

Also read

 Top 50 geography general knowledge

Indian political science important question

Indian economic most important question for PO exam  

 Indian history top 100 questions must read 

15)  who is the father of history ?

Ans-     Herodotus

16) when mohatma Gandhi die. ?

Ans-. 2948 January 30

17)  who wrote the famous grantha ramayana   ?

Ans-.  Balmiki

    This is the most important Indian history important , if you like please share and subscribe our website for more general knowledge .

Also searched by people

Indian history important question
Most important Indian history questions
Ancient history important question
Modern history important question
Akbar Indian history important question
SSC exam Indian history important question
PO exam Indian history important question
Indian Army exam most important general knowledge Indian history questions
Top 50 Indian history questions
Top 100 Indian history questions
Indian history general knowledge questions
Indian freedom struggle history important question
British ruler Indian history important question

 We give support to following exam

 
#1 SSC exam coaching general knowledge
#2 GD exam coaching general knowledge
#3 PO exam important general knowledge coaching
#4 TET exam coaching general knowledge
#5 otet exam coaching general knowledge


  So if you are preparing for this exams subscribe freely our website for success in exam .
Disqus Comments